Lucrarea urmareste realizarea unei permanente imbunatatiri a servirii publicului calator, ca si cresterea eficientei economice in activitatea de transport.
Materialul pentru curs trateaza aspectele folosirii rationale si eficiente a parcului de vehicule, dirijarea acestora prin dispecerate centralizate si microdispecerate, introducerea tehnologiilor bazate pe mijloace electronice de urmarire a deplasarii vehiculelor pe trasee, organizarea si diversificarea prestatiilor prin curse rapide, exprese, speciale si in conventie.
De asemenea, sunt prezentate problemele privind introducerea sistemelor moderne de circulatie prin care se rezerva transportului public local de calatori culoare(benzi)speciale sau se introduc programe de restrictii in circulatie, pentru alte vehicule, in avantajul transportului public de calatori, la anumite ore ale zilei etc.
Tot in materialul pentru curs sunt evidentiate metodele de determinare a fluxului de calatori, a necesarului de vehicule si de personal de bord si de intocmire a graficelor de circulatie, precum si problemele ridicate de poluarea si de siguranta circulatiei etc.
Manualul se adreseaza studentilor de la facultatea de Management, cu specializarea in Administratia publica locala, personalului din transportul public local de calatori si din Consiliile locale, municipale si judetene, care se ocupa cu problemele de transport ale localitatilor.
Transportul urban si rural de calatori
Autori: Gheorghe I. Ion
Anul aparitiei: 2008
ISBN: 978-606-505-108-9
33,80 lei
In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana |