Sisteme informatice pentru instruire si cercetare in domeniul juridic economic

Sisteme informatice pentru instruire si cercetare in domeniul juridic economic

Autori: Cristian Uscatu

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-606-505-000-6

36,85 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea d-lui lector univ. dr. Cristian Uscatu se inscrie in colectia „Informatica”. Obiectivul lucrarii este fundamentarea teoretica si proiectarea unui sistem de instruire si cercetare in domeniul juridic economic. Acest domeniu are o dinamica deosebita. Societatea se afla in permanenta schimbare, la care trebuie sa se adapteze si pe care trebuie sa o controleze. Raspunsul societatii – mijlocul prin care controleaza aceste schimbari – este cadrul legislativ. Datorita specializarii actelor normative si profesionistii din domeniu sunt nevoiti sa se specializeze pe domenii tot mai inguste (impozite si taxe, import-export, infiintare de societati comerciale etc.). Pe langa legislatia interna, in multe domenii (in special economic – comert international de exemplu) este necesara cunoasterea si respectarea altor sisteme de acte normative: norme internationale sau norme ale tarilor partenere.
Nevoia de consultare rapida si de regasire organizata a trimiterilor a dus la necesitatea implementarii de sisteme informatice. Arhivele electronice au o capacitate de stocare si regasire a datelor superioara celor clasice.
Cartea este deosebit de utila, publicul vizat fiind format atat din cei care se pregatesc strict pentru domeniul juridic, cat si din cei care se pregatesc pentru alte domenii, dar care au nevoie de cunostinte juridice minime (economic, social).
 

Produse asemanatoare