Modelarea matematica a sistemelor si proceselor de conducere: analiza sistemelor economice complexe: teorie si aplicatii

Modelarea matematica a sistemelor si proceselor de conducere: analiza sistemelor economice complexe: teorie si aplicatii

Autori: Stelian Stancu

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-908-2

42,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea se inscrie intr-o bogata colectie a Editurii ASE si anume colectia “Cibernetica”.
Ea se deschide cu un motto care subliniaza importanta modelarii economico-matematice: “Numai modelarea economico-matematica a fenomenelor economice constituie suportul pentru acele decizii pertinente atât la nivel micro, cât si macroeconomic”.
Cartea este structurata pe opt capitole cu o constructie aproximativ identica: breviar teoretic, aplicatii rezolvate si aplicatii propuse. In anexele continute in lucrare sunt prezentate aspecte referitoare la: ecuatii diferentiale, sisteme de ecuatii diferentiale, precum si comportamente particulare ale fluxurilor de intrare in cazul sistemelor dinamice continue unidimensionale. Bibliografia bogata ii recomanda cititorului si alte lucrari din domeniu.
Prin tematica tratata, lucrarea se adreseaza studentilor ciberneticieni, dezvoltând prin informatiile oferite aptitudinile de analist in domeniul conducerii proceselor din economia de piata, dar se adreseaza si celor care doresc sa cunoasca mecanismele economice de piata si evolutia diferitilor indicatori micro si macroeconomici.
 

Produse asemanatoare