Aceasta carte a avut ca punct de plecare cursurile de logica matematica tinute de autori la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si respectiv la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, sectia Informatica Economica, din Academia de Studii Economice din Bucuresti.
Scopul sau principal este de a prezenta unele teme de baza ale logicii matematice clasice, cu doua valori de adevar, dar si ale algebrei acestei logici. Textul acopera programa analitica a cursurilor mentionate, insa trateaza si cateva subiecte mai dificile.
Cartea are 10 capitole impartite in 5 parti: Partea I: Logica matematica clasica (prezentare neformalizata)(1. Calculul propozitiilor (prezentare neformalizata), 2. Calculul predicatelor (prezentare neformalizata)); Partea a II-a: Algebre Boole(3. Latici, 4. Algebre Boole); Partea a III-a: Elemente de teoria multimilor (5. Algebra Boole a multmilor, 6. Algebra relationala a relatiilor); Partea a IV-a: Logica matematica clasica (prezentare formalizata)(7. Sistemul formal al calculului propozitional, 8. Sistemul formal al calculului cu predicate); Partea a V-a: Logica matematica clasica si probabilitati (9. Probabilitati pe algebre Boole, 10. Modele probabiliste ale calculului cu predicate).
Cartea se adreseaza studentilor de la facultatile de matematica si informatica, de informatica economica, de filosofie, de la facultatile cu profil tehnic etc., precum si cititorilor interesati de logica matematica.