Impactul politicii fiscale asupra cresterii economice

Impactul politicii fiscale asupra cresterii economice

Autori: Laura Obreja Brasoveanu

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-905-1

18,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Laura OBREJA BRASOVEANU realizeaza in aceasta carte o vasta investigare a determinantelor unei politici financiare si fiscale cat mai realiste si mai eficiente.
In prima parte sunt evidentiate curentele, factorii determinanti si modelele de crestere economica in care sunt integrate variabile de politica fiscala si bugetara, precum si impactul fiscalitatii si al cheltuielilor publice asupra cresterii economice. In a doua parte, lucrarea dezvolta urmatoarele subiecte: indicatorii si modelele de sustenabilitate a politicii fiscale in UE, testarea sustenabilitatii fiscale in Romania in ceea ce priveste (ne)afectarea ponderii datoriei publice in PIB. Dincolo de analiza retrospectiva, autoarea realizeaza o identificare a coordonatelor procesului de ajustare fiscala si a strategiilor de ajustare fiscala in Romania in perioada 1990 – 2006.
Prin dimensiune si consistenta, volumul face dovada unui stagiu de documentare foarte sustinut de autoare atat in lucrarile de referinta internationala, cat si, mai ales, in articolele stiintifice din revistele nationale si internationale consacrate (American Economic Review, Economic Journal, Review of Economic Studies, Journal of Monetary Economics, Econometrica etc.). Este remarcabila analiza facuta de la teoria neoclasica pana la dezbaterile recente privind cresterea economica si interactiunea cu politica fiscala si bugetara, inclusiv validarea lor pe economia reala a Romaniei.
Contributiile aduse de prezenta lucrare in sinteza conceptuala si metodologica privind interactiunea dintre cresterea economica si politica fiscala si bugetara, precum si operationalizarea lor pe exemplul Romaniei o recomanda spre lectura tuturor celor interesati de o viziune moderna asupra finantelor publice ale Romaniei.
 

Produse asemanatoare