Imbunatatirea calitatii vietii prin activitatea fizica

Imbunatatirea calitatii vietii prin activitatea fizica

Autori: Rela-Valentina Ciomag

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-508-7

11,10 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Gimnastica aerobica si fitnessul sunt forme moderne si foarte populare de practicare a exercitiului fizic. Ca mijloace folosite in lectiile de educatie fizica au avantajul ca pot fi organizate si structurate intr-o forma care sa fie la indemana oricui si sa poata da satisfactie fiecarui participant, in acord cu posibilitatile si aspiratiile personale.
 
Autoarea incearca sa particularizeze mijloacele gimnasticii aerobice si fitnessului la varsta studentiei, bazandu-se pe studii proprii si pe o cercetare meticuloasa a unor autori importanti. Clarificarea termenilor legati de efortul implicat de cele doua activitati, ca si de exercitiul fizic in general, usureaza intelegerea modificarilor fiziologice, mobilizarea proceselor psihice si efectele posibile printr-un antrenament sistematic.

Un aspect sensibil si important pe care aceasta carte il aduce in discutie este cel al esteticii corporale. Activitatea fizica este un mijloc de a modela si a pune in valoare potentialul estetic al corpului uman, iar in plan psihic sporeste increderea in propriile forte si ofera repere critice pentru imaginea de sine.
 

Produse asemanatoare