Elemente de metodologia cercetarii in stiintele sociale

Elemente de metodologia cercetarii in stiintele sociale

Autori: Laura Mina-Raiu, Roxana Maria Briscariu

Anul aparitiei: 2022

ISBN: 978-606-34-0388-0

Numar pagini: 88

0,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Cartea (e-book) reprezinta un ghid de invatare elaborat pentru disciplina „Introducere in metodologia cercetarii in stiintele sociale”, prevazuta in planul de invatamant al studentilor din anul I, de la programele de licenta „Administratie publica” si „Resurse umane” ale Facultatii de Administratie si Management Public din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Lucrarea trateaza problematica metodologiei cercetarii in stiintele sociale, cu accent pe administratia publica, privita ca domeniu de studiu si cercetare. Din punctul de vedere al continutului, temele abordate vizeaza strategii, metode si tehnici de cercetare folosite in

stiintele sociale, alternate cu elemente ce tin de particularitatile stilul academic si normele de redactare academica. Sunt evidentiate mai ales metodele calitative de cercetare, considerate a fi metode traditionale pentru stiintele sociale si intr-o masura mai mica metodele cantitative de cercetare, in speta sondajul de opinie, bazat pe instrumentul chestionar.

Intentia acestei lucrari este de a veni in intampinarea studentilor care au dificultati de intelegere si fixare a notiunilor prezentate si discutate la cursuri si seminarii. In acest sens, studentii sunt ghidati prin punctarea asupra notiunilor teoretice, imbinate armonios cu exemple, studii de caz, subiecte de dezbatere, intrebari grila, afimatii de tip adevarat/fals.

Aceasta abordare se bazeaza pe experienta din ultimii doi ani, in cadrul proiectului ROSE@FAMP, care ne-a ajutat sa cunoastem mai bine provocarile pe care studentii le experiementeaza in procesul de invatare, cum ar fi volumul mare de informatie, teoria care poate parea mult prea abstracta atunci nu este insotita de exercitii corespunzatoare de aplicare a teoriei, schimbarea unor perceptii si deprinderi dobandite in mediul preuniversitar in ceea ce priveste elaborarea lucrarilor de cercetare, prin respectarea drepturilor de autor, indicarea surselor, folosirea unei metodologii riguroase de cercetare etc.

De asemenea, aceasta lucrare contribuie la atingerea obiectivelor disciplinei „Introducere in metodologia cercetarii in stiintele sociale”, deoarece ajuta studentii sa isi dezvolte gandirea critica, sa se familiarizeze cu principalele abordari in domeniul cercetarii stiintifice, sa foloseasca un instrumentar de cercetare si sa dezvolte capacitatea de a elabora o lucrare de cercetare.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat