Diplomatia in relatiile internationale contemporane

Diplomatia in relatiile internationale contemporane

Autori: Anca Gabriela Ilie

Anul aparitiei: 2014

ISBN: 978-606-505-841-5

49,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea Diplomatia in relatiile internationale contemporane, elaborata de conf. univ. dr. Anca Gabriela Ilie, reprezinta o cercetare asupra unui domeniu de mare actualitate si aume, acela al diplomatiei in contextul relatiilor internationale actuale, ca rezultat al intensificarii si extinderii proceselor de globalizare, internationalizare si cresterii interdependentei dintre statele lumii sub impactul progresului fara precedent al tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

In secolul XXI, diplomatia capata noi forme, adecvate societatii cunoasterii care se dezvolta atat pe componenta tehnologica, dar si pe cea relationala. Statele nationale isi adapteaza obiectivele strategice conform cu noua realitate politico-economica in care apar noi actori influenti din zona afacerilor globale sau a societatii civile. Fluxul informational devine din ce in ce mai important pentru realizarea politicilor externe, iar organizatiile internationale aparute in secolul XX devin actori globali, dezvoltand o noua forma a diplomatiei si anume diplomatia integrativa.

Cartea a fost conceputa ca un manual universitar: ea se adreseaza mai ales studentilor inscrisi la programele de masterat in domeniul economie si afaceri internationale, dar poate fi utila si in alte specializari, cum ar fi comunicare sau drept - atunci cand se are in vedere o abordare internationala. Totodata, consideram ca lucrarea poate prezenta interes si pentru doctoranzii si  profesionistii in domeniul diplomatiei si afacerilor externe, pentru actualizarea cunostintelor privind rolul pe care il joaca in prezent diplomatia in cadrul jocului de interese din arena internationala contemporana.

Produse asemanatoare