Dezvoltarea sistemelor informatice de gestiune

Dezvoltarea sistemelor informatice de gestiune

Autori: Dorin Zaharie, Victoria Stanciu, Niculae Davidescu, Liana Elena Anica-Popa

Anul aparitiei: 2014

ISBN: 978-606-505-850-7

23,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Sistemele informatice de gestiune sunt prezente in marea majoritate a organizatiilor socioeconomice, indiferent de domeniul de activitate, de forma de organizare sau de marime. In postura de infrastructura a sistemului informational, acestea evolueaza continuu, prin interventii asupra aplicatiilor in functiune, prin inlocuirea celor existente sau prin adaugarea unora noi, ceea ce mentine in permanenta actualitate efortul dezvoltarii lor. Modul in care sunt concepute si realizate constituie tema lucrarii de fata.

Alaturi de numeroase exemplificari punctuale, lucrarea cuprinde si un studiu de caz, in raport cu care sunt ilustrate, in continuitatea si interdependenta lor, unele dintre elementele semnificative de analiza, proiectare si construire.

Cartea este structurata in zece capitole, ce pot fi grupate in patru parti: prima este dedicata fundamentelor dezvoltarii sistemelor informatice de gestiune, partea a doua abordeaza procesul de definire a cerintelor la care se raporteaza dezvoltarea sistemului, iar ultimele parti sunt dedicate proiectarii.

Cu toate ca s-a urmarit cu perseverenta o prezentare cat mai clara si accesibila, parcurgerea anumitor capitole solicita cunostinte prealabile, privitoare la realizarea bazelor de date relationale folosind SGBD si la limbajul VBA (Visual Basic for Applications).

Cartea se adreseaza, in primul rand, studentilor din ciclul de licenta, care studiaza discipline legate de sistemele informatice de gestiune. Poate fi utila, de asemenea, studentilor din ciclurile urmatoare, specialistilor sau personalului cu atributii decizionale din organizatii, in particular pentru tratarea detaliata a aspectelor legate de modelarea conceptuala a cerintelor.

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat