Microeconomie. Comportamentul agentilor economici in conditii de certitudine, incertitudine si risc. Teorie si aplicatii

Microeconomie. Comportamentul agentilor economici in conditii de certitudine, incertitudine si risc. Teorie si aplicatii

Autori: Stelian Stancu

Anul aparitiei: 2021

ISBN: 978-606-34-0396-5

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 338

70,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

Lucrarea Microeconomie.Comportamentul agentilor economici in conditii de certitudine, incertitudine si risc. Teorie si aplicatii este conceputa in ideea de a veni in sprijinul tuturor celor care doresc sa cunoasca aspecte mai mult sau mai putin analitice referitoare la stiinta microeconomica.

In acest context, materialul este structurat in trei parti, cuprinzand opt capitole. Primul capitol este unul distinct, Introducere in microeconomie, unde se face o incursiune in problematica de baza a microeconomiei, pornind de la agenti si ajungand la tipurile de competitie si in sfera teoriei echilibrului general.

In prima parte, intitulata sugestiv Teoria consumatorului si continand trei capitole, sunt abordate preferintele consumatorului si restrictia de buget, alegerile optimale la nivelul consumatorului, pe piata bunurilor si serviciilor, precum si efectul de substitutie si efectul de venit atat de tip Slutsky, cat si de tip Hicks, coexistand, ca de altfel in intreaga lucrare, elementele teoretice cu cele aplicative.

Cea de-a doua parte a lucrarii, Teoria producatorului, alcatuita de asemenea din trei capitole, contine o analiza cantitativa pertinenta bazata pe functii de productie, functii de cost si functii de profit.

Intrucat comportamentul individual se formeaza sub influenta unei mari varietati de factori, in randul carora predomina factorii subiectivi si psihologici de exemplu, iar comportamentul consumatorului se formeaza pe baza unui sistem propriu de preferinte, cea de-a treia parte a lucrarii, Competitia pe piata si comportamentul agentilor economici in conditii de competitie perfecta, abordeaza comportamentul agentilor economici in situatii de certitudine.

Lucrarea este completata, de asemenea, de grafice, interpretari economice si aplicatii rezolvate care ajuta la intelegerea si clarificarea notiunilor teoretice prezentate.

In consecinta, lucrarea Microeconomie. Comportamentul agentilor economici in conditii de certitudine, incertitudine si risc. Teorie si aplicatii este recomandata atat studentilor care au in planul de invatamant disciplinele Microeconomie, Teoria echilibrului economic, Teoria contractelor, Economia informatiei, cat si cercetatorilor si celor interesati de aspecte cat mai variate legate de fenomenul microeconomic.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat