Microeconomia explicata pe intelesul studentilor, Editia a doua

Microeconomia explicata pe intelesul studentilor, Editia a doua

Autori: Marius-Corneliu Marinas, Daniela Livia Trasca, Alexandra Fratila

Anul aparitiei: 2023

ISBN: 978-606-34-0486-3

Format: 21/30 cm

Numar pagini: 165

32,70 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro

 

„Optiunea primei editii a acestui curs a fost realizarea unui material de studiu atractiv pentru studenti, care sa contina foarte multe exemple, explicatii, probleme rezolvate si cerinte propuse pentru a va forma un mod economic de gandire. Editia a doua vine in completarea prime editii prin realizarea unui indreptar la fiecare exercitiu propus pentru aprofundarea materiei, astfel incat sa puteti ajunge la rezolvarea a cel putin 80% din cerinta formulata, tinand cont de sfaturile si pasii de urmat descrisi. Am extras din cadrul tematicii disciplinei de microeconomie aspectele care sunt cele mai practice pentru statutul dumneavoastra de student si pentru cel de viitor angajat sau de intreprinzator. Am explicat de la bun inceput modalitatea logica in care formulele pot fi deduse si aplicate in functie de context, mai ales ca aveti o inclinatie mostenita din liceu de a memora „pe de rost” formulele de calcul. Microeconomia nu inseamna nici matematica si nici geometrie, dar vom recurge la notiuni elementare matematice si grafice pentru a intelege mai usor anumite fenomene economice. Am preferat sa inlocuim anumite grafice „seci” si dificil de inteles de catre studenti cu explicatii suplimentare pornind de la exemple din viata de zi cu zi. Cu toate acestea, nu am eliminat in totalitate reprezentarile grafice, deoarece, cel putin in cazul analizei pietelor, acestea contribuie la intelegerea rapida a efectelor. Veti fi surprinsi sa realizati ca un simplu grafic de echilibru al pietei imobiliare, in functie de cererea si de oferta de pe piata respectiva, reflecta nu doar pretul si cantitatea tranzactionate, ci si ofertantii, dar si cumparatorii acceptati sau respinsi de la tranzactii pe respectiva piata.

Obiectivele cursului de Microeconomie vizeaza atat cunoasterea fundamentala a conceptelor, deciziilor si fenomenelor microeconomice, cat si aplicabilitatea acestora in contextul realitatii economice…”

Autorii

(continuarea in prefata cartii, dupa cuprins)

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat