Metode econometrice pentru afaceri

Metode econometrice pentru afaceri

Autori: Ileana Gabriela Niculescu-Aron, Miruna Mazurencu-Marinescu

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-996-9

37,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Autoarele isi propun completarea volumului informational din domeniul analizei econometrice, pornind de la ideea ca intemeierea deciziilor de politica la nivel micro sau macroeconomic nu trebuie, in niciun caz, „bazata pe informatii grosiere si incomplete”.
Aplicarea metodelor de analiza statistica si modelare econometrica diminueaza incertitudinile, prin cresterea nivelului de cunostinte al factorilor decizionali in ceea ce priveste fenomenul respectiv. Accentul este pus, „in mod echilibrat, atat pe prezentarea teoretica a metodelor, cat si pe aplicarea acestora si interpretarea rezultatelor obtinute, cu ajutorul unui soft specializat in analiza statistico-econometrica, SPSS sub Windows si Excel.”
Structurata in opt capitole, lucrarea debuteaza cu definitiile istorica, restrictiva si extinsa ale econometriei, prezentand obiectivele ei, tipurile de date si un model pentru previziuni, punctand concret rolul econometriei.
Capitolul al doilea defineste formele de observare, sondajul statistic, estimatia, tipurile de scale utilizate pentru diferentierea variabilelor calitative si cantitative, tipuri de erori intalnite in testarea ipotezelor s.a.
In capitolul al treilea sunt aratate amanuntit testele statistice cele mai utilizate pentru compararea mediei selectiei cu cea a populatiei. Capitolul al patrulea ofera schema decizionala folosita pentru testarea variabilelor calitative, precum si analize, aplicatii ale testelor, capitolul al cincilea trateaza in mod amplu, pornind de la analiza dispersionala, modele, teste, tehnici, definitii, exemple, ipoteze si aplicatii, iar capitolul al saselea compara analiza dispersiei cu regresia, iarasi foarte frumos explicata si ilustrata prin grafice, exemple etc., capitolul urmator prezentand regresia multipla.Ultimul capitol analizeaza seriile de timp, in scopul prevederii valorilor viitoare, cuprinzand modele, tehnici de ajustare, analiza tendintelor etc.
Cartea este redactata intr-un stil clar, accesibil, asteptand doar un minim efort si preocupare pentru a transmite tuturor studentilor de la Management si Finante, precum si practicienilor din domeniul economic, acest volum de cunostinte, foarte necesare si utile.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat