Institutii de drept privat roman, volumul I

Institutii de drept privat roman, volumul I

Autori: Ionut Ciutacu

Anul aparitiei: 2023

ISBN: 978-606-34-0483-2

Format: A5

Numar pagini: 255

36,10 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

 

Institutii de drept privat roman. Volumul I este un curs destinat studentilor aflati în primul an de studiu la Facultatea de Drept. Rolul sau este de a le dezvalui tainele dreptului roman, de a-i face sa indragească o disciplina complexa si, in acelasi timp, interesanta, de a contribui la formarea gandirii juridice și de a sublinia actualitatea dreptului privat roman.

Institutii de drept privat roman. Volumul I este un instrument util pentru cei care se dedica studierii dreptului si care doresc sa se familiarizeze cu limbajul juridic de specialitate. Fara a exclude rigoarea academica, necesara oricarei expuneri universitare, lucrarea prezinta importanta studierii dreptului roman, notiunile de istorie sociala si politica, izvoarele dreptului roman, procedura civila romana, statutul persoanelor, regimul juridic al bunurilor, al drepturilor reale si al succesiunilor ca pe o „poveste”, contribuind la invătarea alfabetului juridic de catre viitoarele generatii de juristi.

Institutii de drept privat roman. Volumul I atrage atentia criticilor si contemporaneitatii ca normele juridice romane s-au nascut sub zodia zeului razboiului, Marte. Nu intamplator, dreptul roman s-a aflat intr-o lupta permanenta de a se adapta realitătii si de a oferi solutii simple pentru cazurile ivite in viata juridica. De aceea, subliniem faptul ca cititorul trebuie sa inteleaga ca studierea sa nu este o risipă de energie, ci EXERCITIUL INVIORATOR AL PUTERII, asa cum spunea marele romanist I. C. Catuneanu.

Produse asemanatoare