Ghid de redactare academica

Ghid de redactare academica

Autori: Stefan Gabriel Burcea (coordonator), Sofia Elena Colesca, Mihaela Pacesila, Ana Madalina Potcovaru, Roxana Briscariu, Catalin Pirvu

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0206-7

Format: A5

Numar pagini: 120

0,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Intensificarea preocuparilor vizand etica cercetarii si conditiile de elaborare a lucrarilor academice, la toate cele trei cicluri universitare (licenta, masterat si doctorat) constituie motivul esential al aparitiei Ghidului de redactare academica. Lucrarea detaliaza principalele ”ancore” ce permit unui tanar cercetator sa prezinte intr-o forma coerenta, atractiva si în mod argumentat rezultatele propriei cercetari in domeniul stiinte administrative. Gandita si redactata sub forma unui ghid practic cartea alternand aspectele de ordin teoretic cu exemplele concrete, scopul fiind acela de a creste gradul de intelegere, insusire si/sau aprofundare cu privire la normele elementare de redactare a unui text academic.

Abundenta de casete explicative si multitudinea de exemple oferite, in continutul lucrarii sau in anexe, mijlocesc indeplinirea scopului esential al ghidului, acela de a dezvolta în plan practic abilitatile de a scrie eficient academic, de a argumenta logic opinii, de a emite si transmite coerent idei, de a cita si parafraza corect sursele bibliografice consultate si, în final, de a evita plagiatul in redactarea lucrarilor academice. Lucrarea este publicata in cadrul proiectului “Academic Writing pentru lucrările de cercetare in domeniile Resurse Umane si Administratie Publica - AWRUAP”, implementat la nivelul Facultatii de Administratie si Management Public si finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Produse asemanatoare