Drept roman

Drept roman

Autori: Ionela Cuciureanu

Anul aparitiei: 2021

ISBN: 978-606-34-0400-9

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 220

32,80 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

 

Lucrarea isi doreste a fi un „vademecum”, un insotitor de drum in una dintre cele mai complexe (si, nu arareori, infricosatoare, pentru studenti) discipline pe care studentul la Drept, in anul I, trebuie sa le studieze. Provocarea pe care o implica redactarea unei lucrari adresate studentilor se multiplica asadar prin prisma materiei tratate.

Sunt expuse in extenso partile care tin de cadrul istoric, de Legea celor XII Table, de izvoare, de sistematizarea legislativa a lui Justinian, tocmai pentru ca gradul lor de complexitate necesita o lectura mai aprofundata pentru a fi in mod corespunzator intelese. De asemenea, in materia contractelor, lucrarea trateaza extensiv contractul de vanzare, unul dintre pilonii dezvoltarii relatiilor comerciale si a economiei romane, prezentand in mod sintetic celelalte contracte. Toate acestea, pastrata fiind o subtila speranta ca studentii anului I vor intelege caracterul de alfabet juridic pe care il are dreptul roman, fara de care intelegerea oricarei alte ramuri de drept este ingreunata, fara de care insusi angrenajul normativ al dreptului Uniunii Europene poate parea un labirint greu descifrabil.

Desi vizeaza cu precadere studentii anului I, lucrarea poate reprezenta un aide-memoire pentru orice jurist care isi doreste sa aprofundeze originile sistemului de drept continental si ratiunile care stau la baza constructiilor juridice care il definesc.

Produse asemanatoare