AMFITEATRU ECONOMIC

AMFITEATRU ECONOMIC

http://www.amfiteatrueconomic.ro, Contact: comitetderedactie@amfiteatrueconomic.ro

ISSN: 1582-9146 print, 2247-9104 online, ISSN-L 1582-9146

Periodicitate trimestrială

Amfiteatru Economic este o revista bilingva (engleza si romana) cu aparitie trimestriala editata de catre Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Business si Turism. Este o revista academica cu acces liber, fiind disponibila online fara bariere de ordin financiar, legal si tehnic, pe baza principiului mentinerii integritatii continutului articolului. Ea faciliteaza comunicarea si diseminarea preocuparilor cercetarii stiintifice in domeniul economic si al administrarii afacerilor in randul comunitatii stiintifice internationale, dar si stimularea dialogului intercultural si interdisciplinar asupra unor teme din domenii prioritare de natura economica.

Revista are in structura sa urmatoarele rubrici: Articole pe tematica prestabilita; Interferente economice care cuprinde articole invitate elaborate de autori cu prestigiu si vizibilitate internationala precum si Amfiteatru Economic recomanda care se refera la: Bune practici care reflecta experiente din cadrul unor organizatii nationale si internationale; Eseu ce contine lucrari inter- si transdisciplinare de natura teoretico-filozofica pe specifiul tematic al unui numar; Personalia cu evocarea unor personalitati care au marcat stiintele economice si Recenzii pentru diseminarea de informatii privind noile lucrari si publicatii de prestigiu in domeniul economic si al administrarii afacerilor.

Amfiteatru Economic se distinge prin faptul ca este singura revista din domeniul economic care propune autorilor abordarea unor teme economice de actualitate si cu vizibilitate pentru fiecare numar in parte. Aceste teme, insotite de o nota explicativa, sunt anuntate cu un an inainte pe site-ul revistei.

Primirea articolelor de la autori, are loc prin intermediul platformei de pe site-ul revistei si doar in conditiile transmiterii si unei Declaratii prin care autorii unui manuscris isi asuma responsabilitatea originalitatii continutului lucrarii trimise. Inainte de a intra in procesul propriu-zis de recenzie, un articol este evaluat prin prisma eligibilitatii sale, iar articolele care trec de aceasta etapa sunt supuse procedurii double-blind peer review.

 

Relevanta stiintifica a continutului revistei este asigurata de Consiliul stiintific si Colectivul redactional format din academicieni, profesori universitari si cercetatori experimentati, toti avand titlul de doctor in stiintele economice.

 

Revista Amfiteatru Economiceste indexata in numeroae baze de date internationale prestigioase, (dintre care: Clarivate Analytics Web of Science, Scpous, EBSCO, ProQuest, DOAJ, EconLit, RePEc, CEEOL), registre internationale; biblioteci virtuale internationale si nationale, in baza de date a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, precum si in baza Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Romania (CNCS).  Ca urmare, ea se inscrie in randul revistelor stiintifice din fluxul principal al  publicatiilor (mainstream journals) din domeniul economic, dobandind recunoastere si vizibilitate internationala.

Incepand din 2015, Amfiteatru Economic in parteneriat cu Facultatea de Business si Turism si cu Asociatia BASIQ (http://basiq.ro/), sustine anual si o manifestare stiintifica, organizand o conferinta internationala cu tema New Trends in Sustainable Business and Consumption (http://conference.ase.ro/)

 

Revista Amfiteatru Economic detine un loc fruntas intre publicatiile stiintifice cu profil economic din Romania, dar si din regiune, incurajand cercetarea de inalta tinuta stiintifica, care contribuie la largirea orizontului cunoasterii in domeniul economic national si international. Revista isi propune sa devina un forum de prestigiu al dezbaterilor interdisciplinare, atat la nivel teoretic, cat si practic/aplicativ, abordand teme de cercetare cu relevanta la nivel national, regional si international.

 

  Redactor-sef,

Prof. univ. dr. Vasile Dinu,

Academia de Studii Economice din Bucuresti

Membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania

Membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania