SYNERGY

SYNERGY

http://www.synergy.ase.ro

ISSN: 1841-7191 print, 2668-0513 online, ISSN-L 1841-7191

Periodicitate bianuala

Synergy este revista Catedrei de Limbi Germanice si Comunicare in Afaceri din Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Autori. Synergy este deschisa contributiilor teoretice si practice de la toti cei care sunt implicati profesional in predarea si cercetarea din domeniul limbilor straine si a diferitelor discipline conexe si care – prin preocuparile lor academice si profesionale - sunt fundamental orientati catre comunicarea interumana si dezvoltarea intelectuala.

Conceptul revistei Synergy rezulta din convingerea ca exista o stransa sinergie intre proiecte academice si ca directii separate de cercetare/abordare pot fi aduse intre copertile aceleiasi publicatii, creand un model complex care sa fie in beneficiul cititorilor sai.

Arie de interes. Revista isi propune, in primul rand, sa valorifice cele mai relevante rezultate ale cercetarii stiintifice universitare in domeniul invatarii, predarii si evaluarii limbilor straine, in special in domeniul afacerilor si al comunicarii profesionale in limbi straine. Sunt asteptate articole si studii din domeniul limbajelor specializate, metodologiei predarii, lingvisticii, pragmaticii, studiilor culturale si literare, precum si prezentari ale unor proiecte si programe educationale mai vaste si ale impactului pe care acestea le au asupra dezvotarii profesionale si vocationale.

Obiective. Synergy intentioneaza sa fie un mediu de stimulare si diseminare a ideilor novatoare pentru dezbateri stimulatoare ale membrilor spatiului universitar romanesc si din afara tarii si sa contribuie la cresterea si diversificarea cercetarii stiintifice. De vreme ce progresul intr-un anumit domeniu provoaca dezvoltarea si schimbarea in multe alte domenii, se primesc contributii bazate pe rezultatele partiale sau finale ale proiectelelor de cercetare din diversele departamente ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti si din alte institutii de invatamant superior pentru a asigura legaturi mai stranse intre echipele de cercetare si a stimula schimbul de idei si de experienta

Cerinte de redactare. Limbile in care se publica in mod curent revista sunt engleza si germana, dar articole in limbile franceza, italiana si spaniola sunt acceptate.

Pentru a fi luate in considerare pentru publicare, articolele trebuie sa fie originale si sa nu fi fost publicate sau trimise spre publicare anterior. Lucrarile prezentate in conferinte stiintifice pot fi acceptate cu conditia sa nu mai fi fost publicate in materialele conferintelor respective.

Peer review. Articolele trimise spre publicare sunt citite de un grup de referenti care pot face recomandari in vederea publicarii materialelor. Orice articol modificat, in urma recomandarilor, este din nou citit de referenti inainte de a se hotari publicarea acestuia.

 

Redactor-sef
Roxana MARINESCU