Sisteme de operare – Unix si Windows

Sisteme de operare – Unix si Windows

Autori: Razvan Daniel Zota, Adrian Vasilescu

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-505-875-0

34,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

  

Aceasta carte abordeaza domeniul sistemelor de operare infatisand concepte, structuri si mecanisme specifice organizarii si functionarii sistemelor de operare in general. In particular, sunt infatisate notiuni legate de sistemele de operare Unix si Windows. Cu privire la sistemul de operare Unix sunt prezentate aici concepte legate de: caracteristici generale, sistemul de fisiere si comenzi de administrare a fisierelor si directoarelor, editoare de text, tipuri de shell si un capitol dedicat sistemului grafic X-window. In cazul sistemului de operare Windows, cartea contine elemente generale arhitecturale ale sistemului de operare, precum si prezentarea sistemului de fisiere.

In linii mari, obiectivul urmarit prin scrierea acestei carti este acela de a face o introducere aprofundata in lumea sistemelor de operare in general si in cea UNIX si Windows in particular, prezentand caracteristicile fundamentale si facilitatile acestor sisteme de operare.

Lucrarea se adreseaza in special studentilor ce studiaza sisteme de operare in cadrul activitatilor de curs, seminar sau laborator, exemplele prezentate in carte constituind o bogata sursa de inspiratie pentru acestia. 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat