Revista

JURIDICAL TRIBUNE/TRIBUNA JURIDICA
Titlu:

JURIDICAL TRIBUNE/TRIBUNA JURIDICA

www.tribunajuridica.eu
ISSN: 2247-7195 online
Periodicitate bianuala

Prezentare

Editata de Departamentul de Drept din Academia de Studii Economice din Bucuresti, revista Tribuna Juridica isi propune sa devina in timp, prin continutul materialelor publicate, un etalon al cercetarii stiintifice in domeniul juridic. Platforma de dezbateri juridice publicate in limbile romana si engleza sau franceza, revista isi doreste sa ajunga o punte de legatura intre cercetatorii stiintelor juridice din intreaga lume.

 

In paginile revistei Juridical Tribune /Tribuna Juridica cititorii vor regasi trei rubrici permanente. Prima rubrica, intitulata STUDII SI COMENTARII, isi propune sa publice articole, studii si comentarii de practica judiciara din toate domeniile stiintelor juridice. Dorinta autorilor este ca in paginile revistei sa se regaseasca vii dezbateri pe teme de interes international care sa reuneasca comentarii de drept comparat, analize la adresa marilor provocari juridice nascute sub cupola Uniunii Europene si, nu in ultimul rand, studii care sa reliefeze particularitatile dreptului national. Comentariile jurisprudentiale vor viza prioritar hotararile instantelor internationale (CEDO, CJUE, CIJ etc.).

A doua rubrica, JURISPRUDENTA, cuprinde extrase din spete relevante ale CEDO si ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene.
      A treia rubrica, denumita AGENDA JURIDICA, este dedicata prezentarii unor conferinte juridice nationale si internationale, evidentierii propunerilor legislative de la nivelul Uniunii Europene si enumerarii evenimentelor editoriale de prestigiu nationale si internationale.

 

 

Director revista,

 

Prof. univ. dr. Camelia Stoica