Carte

Turism si competitivitate in economiile emergente
Titlu:

Turism si competitivitate in economiile emergente

Autori:

Ana-Maria Nica

Anul aparitiei: 2015
ISBN: 978-606-505-835-4

Pret: 25.00 Lei

In stoc: Da

Prezentare

 Cartea abordeaza sectorul turistic prin prisma competitivitatii acestuia la nivel economic, pe fondul mai larg al regiunilor de emergenta economica. Se are astfel in vedere determinarea locului pe care România il ocupa in sfera competitivitatii turistice, ulterior incadrarii tarii in regiunea emergenta central i est-europeana.

Cercetarea stiintifica in domeniul emergentei economice este de data relativ recenta, iar abordarile existente pâna in prezent sunt multiple, atat in ceea ce privete definitiile, cat i criteriile de grupare a tarilor in functie de stadiul lor de dezvoltare economica. Un factor important al acestui tip de dezvoltare s-a dovedit a fi turismul, dat fiind ca sectorul turistic este unul dintre cele mai dinamice la nivel mondial, cu un impact deosebit asupra economiei i societatii in ansamblu.

Cartea vizeaza o armonizare a principalelor directii de cercetare identificate in domeniul fenomenului de emergenta economica, urmata de o abordare inovativa a turismului, pe doua planuri: viziunea clasica asupra impactului sectorului turistic in economie si viziunea moderna asupra rolului turismului la nivel national, prin delimitarea teoretica i practica a conceptului de competitivitate turistica.