Carte

The Intercultural Dynamics of Private Lives in the Prose of Uma Parameswaran, Anita Rau Badami and Shauna Singh Baldwin
Titlu:

The Intercultural Dynamics of Private Lives in the Prose of Uma Parameswaran, Anita Rau Badami and Shauna Singh Baldwin

Autori:

Lucia-Mihaela Grosu-Radulescu

Anul aparitiei: 2016
ISBN: 978-606-34-0072-8

Pret: 25.10 Lei

In stoc: Da

Prezentare

 Cartea de specialitate Dinamica interculturala a vietilor private in proza autoarelor Uma Parameswaran, Anita Rau Badami si Shauna Singh Baldwin (The Intercultural Dynamics of Private Lives in the Prose of Uma Parameswaran, Anita Rau Badami and Shauna Singh Baldwin) este un studiu critic al textelor literare vizate din perspectiva relatiilor de gen.

Lucrarea abordeaza teme de interes actual (viata in diaspora, armonia si violenta in cuplu, stereotipurile religioase, sociale si de gen) si demonstreaza ca, in textele literare alese, interculturalitatea autoarelor, ele insele prinse in interzonalitatea specifica diasporei indiene din Canada, influenteaz covarsitor destinul personajelor ficționale.

Dinamica intercultural care guverneaz vietile protagonistilor se configureaza ca unica solutie pentru integrarea lor sociala si echilibrul lor interior. Interactiunile in spatiul intim sunt abordate din perspectiva criticii diasporice, a teoriilor psihologiei sociale, dar si prin lentila oferita de feminismul postcolonial.