Carte

Baschet. Instruirea echipelor reprezentative universitare feminine
Titlu:

Baschet. Instruirea echipelor reprezentative universitare feminine

Autori:

Ionela-Cristina Nae

Anul aparitiei: 2013
ISBN: 978-606-505-713-5

Pret: 17.00 Lei

In stoc: Nu

Prezentare

 

Baschetul face parte din categoria mijloacelor de perfectionare ale dezvoltarii fizice si ale aptitudinilor de miscare. Introdus in sistemele de educatie fizica ale fiecarei societati, ilustreaza o activitate sociala, un instrument prin care mediul social determina orientarea ce se impune sa corespunda cerintelor formulate pentru intregul proces al educatiei fizice.
Practicarea jocului de baschet aduce o contributie importanta in formarea si perfectionarea unor miscari coordonate, in formarea unor capacitati de angrenare rapida in tempoul si ritmul activitatilor sociale, prin cumularea unor influente si rezultate pozitive cu caracter sanotrofic si educativ.
Functia aplicativa a teoriei baschetului se concretizeaza prin metodica predarii si antrenarii, prin adaptarea la conditiile concrete ale baschetului, a principiilor si metodelor pedagogiei, ale educatiei fizice si sportului si ale teoriei antrenamentului sportiv. Toate aceste principii si metode au la baza legi ale fiziologiei, biochimiei, psihologiei etc.
            In cadrul acestei carti, a fost propusa profesorilor coordonatori ai echipelor reprezentative universitare feminine de baschet din universitatile ce nu au profil sportiv, o programa de instruire, care sa duca la optimizarea, din toate punctele de vedere, a procesului de pregatire a acestor echipe.
Aplicarea acestei programe nu exclude posibilitatea dezvoltarii gandirii metodice a antrenorilor, privind continutul si caile ce trebuie urmate pentru asigurarea instruirii optime a acestor jucatoare.
In cadrul prezentei lucrari s-a stabilit conceptia de joc si de pregatire a echipelor aflate in discutie. Conceptia de pregatire stabileste clar obiectivele si etapele selectiei, competentele generale, competentele specifice, continutul pregatirii, mijloace rationalizate si standardizate pentru aplicarea programei si nu in ultimul rand standardele finale de aplicare a programei.
Lucrarea se adreseaza antrenorilor echipelor reprezentative universitare de baschet feminin cat si sportivelor ce fac parte din aceste echipe.